Над 3хиляди родопчани от 10-те общини излизат да чистят утре

Над 2700 родопчани от 10-те общини в областта, официално са заявили участие в голямото почистване. Някои от тях са подали информация в областната управа за броя на доброволците и зоните за почистване.

Община Златоград: 815 участници, които ще бъдат разпределени в общо 12 участъка. Кметовете и кметски наместници в общината са създали организация за почистване на замърсените зони в региона.

Община Доспат: общият брой на заявилите участие в кампанията е 785 души. Списъкът на маркираните за почистване замърсени зони на територията на общината включва яз. Доспат в посока пътя Доспат-Батак /местността „Събора”/, до язовирна стена Доспат в посока Доспат-Сатовча, около яз. Доспат в посока СОМАТ. В отделните населени места в общината ще бъдат почистени централните части и входно-изходните пътни артерии.

Община Рудозем: участие ще вземат около 500 жители от всички населени места на територията на общината. Ще бъде ангажирана и всичката налична техника. Маркирани за почистване са няколко зони, намиращи се на основни уличи в града, замърсени с битови отпадъци.

Община Чепеларе: над 300 участници от ведомства и училища, НПО-та и самодейци. Определените места за почистване включват долна лифтова станция „Мечи чал”, дерето на местност „Лопуха” и стопански двор (изход на град Чепеларе, по посока к.к. Пампорово-Смолян).

Община Мадан: около 300 доброволци, като маркираните замърсени зони обхващат градския парк, всички чешми по посока Златоград-речното корито на р. Маданска и Мъглищенско дере.

Община Баните: Предвидените терени за почистване в рамките на кампанията са подходите и центъра на Баните и крайпътни чешми, както и всички села в близост.

Броят на доставените чували до общините от регион Смолян са 2 750 броя и 3 400 чифта ръкавици. Областна администрация вече раздаде и предоставените от ПУДООС ваучери за гориво.

СмолянБгвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини