Защо някои жени не желаят брак

Без значение какво казва твоето семейство, твоите омъжени приятелки и твоите познати, има много причини, заради които една жена може да не желае да сключи брак. В крайна сметка не всички пораснали момиченца вече мечтаят за принца на бял кон – просто, защото той не съществува или не под формата, в която го срещаме в приказките.

Обикновено сме свикнали, че мъжете са тези, които се страхуват и бягат от брака и създаването на семейство. Все повече жени обаче също застават на тази позиция. И може би има защо, вземайки предвид факта, че процентът на разводите се покачва. Все пак не е ли по-добре изобщо да няма брак, отколкото след него да дойде и разводът?

Ако вие сте от жените, които не желаят да се омъжват или поне не в близките години (макар по думите на другите да ви е време), ето кои са причините, с които спокойно бихте могли да се „оправдаете“. Не, че е необходимо.

1. Имате цели в професионален план. Някои жени са съсредоточени основно върху работата си и просто нямат достатъчно време, а и желание за всички дейности, свързани с брака. Техните професионални желания са големи и докато не ги изпълнят, едва ли биха могли да пренаредят приоритетите си. Подобен тип жени са готови да помислят за създаването на семейство, едва след като са постигнали основните цели в работата си.

2. Не сте готови за моногамия. Някои дами просто не могат да си представят да прекарат остатъка от живота си само с един мъж. Това не означава, че те са хаотични в любовен план, но самата мисъл за доживотна моногамия ги плаши. Те мислят също за това какво ли би станало, ако спрат да желаят съпруга си или той вече не ги задоволява? Вместо да страдат в мълчание или изневяра, някои жени предпочитат да избегнат брака като цяло.

3. Сложен развод. Реално погледнато, раздялата може да бъде толкова болезнена, колкото и разводът. Процесът при официалното разделяне на двама души обаче е много по-сложен и скъп. В крайна сметка човек може да живее „на семейни начала“ с някого, което донякъде обезсмисля цялата брачна институция.

4. Твърде много емоционален багаж. Защо трябва да вложите всички свои емоции и средства в брака? Щом предишните ви връзки не са успявали, кое ви кара да си мислите, че този път е различно? Това си мислят някои жени, които не виждат смисъл да се омъжват, знаейки че отново могат да бъдат съкрушени. Дори най-лудо влюбените двойки в даден момент се превръщат в партньори като всички останали.

5. Вие сте егоистични. Макар дамите да наричат мъжете егоисти, то не малка част от представителките на нежния пол също могат да се характеризират по този начин. Може би това са момиченцата, които не са давали на своите приятели да играят с техните кукли. Може би това са жените, които не са готови да правят компромиси заради някой друг. Може би това са жени, които не искат да се съобразяват с разхвърляния си съпруг. Те ценят своето време, своите желания и най-вече комфортния живот, който сами са си създали.

6. Държите на своята независимост. Някои жени са живели сами прекалено дълго време и буквално се ужасяват от мисълта, че техният съпруг ще ограничи независимостта им. Дори този акт да не бъде насилствен, факт е, че винаги има съобразяване с другия човек. Ако вие сте от дамите, които избират независимостта пред семейството, то не бива да се обвинявате. Всеки човек има право сам да решава по какъв начин да живее.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини