В Смолян откриха Център за кариерно развитие-всичко за образованието и професията

Център за кариерно ориентиране беше открит с родопския химн и гайда в Смолян. Ръководителят на центъра Албена Калканова представи напълно обновените и оборудвани офис помещения, които се намират в сградата на бившата Стоматологична поликлиника. В „Залата за информиране“ посетителите могат да получат информация и консултация за структурата и видовете подготовка в училищното образование, както и за институциите в системата на средното и висшето образование, както и за профилите и професиите, които се изучават в училищната система, въпросници и тестове за изследване на интереси, нагласи и мотиви за избор на образование и/или професия.

В „Залата за индивидуални консултации“ могат да се извършват психологически изследвания и индивидуално консултиране.

В „Залата за групова работа“ се провеждат интерактивни форми за кариерно информиране и консултиране в група. В дискусии с учениците по проблемите на кариерното ориентиране кариерните консултанти ползват създадените 30 тематични филма, акцентиращи върху ключови проблеми при вземането на решение за избор на образование и кариера. Центърът за кариерно ориентиране – Смолян, е създаден по проект на Министерството на образованието и науката „Система за кариерно ориентиране в училищното образование”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и съфинансиран от Европейския социален фонд.

„Професионалният готвач“, изработен от талантливи деца от СОУ в златоградското село Старцево, със своите майсторски произведения посрещна гостите на коктейл, а с хляб, мед и вода бе изказано пожелание за устойчивост на проекта и успешна професионална работа на екипа на ЦКО- Смолян.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини