Близо 350 тона боклуци събраха в Смолян и областта в кампанията

На територията на РИОСВ – Смолян по време на кампанията за почистване са събрани и депонирани общо 342, 9 тона отпадъци в депата – Смолян, Мадан, Барутин и Рудозем.

Най-много боклуци -почти 102 тона - са изнесени на територията на община Смолян. В районите на туристическите общините Чепеларе и Златоград са събрани съответно 42,86 т и 97,98 т, а от Баните – 21,94 т, Доспат – 13,7 т и Девин – 21,08 т.

От миньорските общини отпадъците са значително по-малко - Мадан – 15,2 т., а Рудозем – 3,8 т. От община Неделино са извозени до депото общо 7,46 т., а от Сатовча и Борино по 10,46 тона и 6,5 тона.

На 26 и 27 април общините бяха освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани отпадъци. Беше осигурен свободен достъп до съществуващите общински и регионални депа за транспортните средства, които се включиха в инициативата.

В деня на почистването в РИОСВ – Смолян имаше Зелен телефон, на който бяха получавани сигнали. Най-често задаваните въпроси се отнасяха за това къде да са оставят събраните отпадъци и какво да се прави със строителните отпадъци.

Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) Смолян се включи активно в кампанията „Да изчистим България за един ден”. Eкипът на инспекцията почисти двете страни на пътните платна в отсечката между с. Средногорци и гр. Рудозем – път ІІ – 86, от където бяха събрани близо 40 чувала с отпадъци.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини