Пътническият влак за Пловдив дерайлира след удар в ТИР

Около 16:45 ч. днес в междугарието Белово - Септември, на жп прелез с редовно задействана автоматична прелезна сигнализация със звуков и светлинен сигнал, ТИР предприема забранено преминаване.

Вследствие камионът е ударен от пътнически влак, пътуващ по направление София - Пловдив.

Минчо Ламбрев, шеф на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), каза пред News.bg, че има 3-ма по-тежко пострадали, като единият е шофьорът на ТИР-а.

Общо шестима души са пострадалите при катастрофата, съобщи пък директорът на Областната многопрофилна болница в Пазарджик д-р Васил Вълчев, където са настанени всички пострадали.

Две жени са в много тежко състояние, като една от тях е с опасност за живота. И двете пострадали са с тежка мозъчна контузия. Другият тежко пострадал е шофьорът на камиона, потвърдиха от болницата. Той е с рани по гърдите и в областта на главата.

Животът на останалите пострадали е вън от опасност, те са с леки наранявания.

Влакът е бил обслужван от 3-вагонна електрическа мотриса „Дезиро”. Мотрисата е дерайлирала. Паднал е и стълб върху мотрисата, което прави невъзможно движението на влаковете по линията. Минчо Ламбрев не се нае да прогнозира кога ще бъде възстановено движението.

Минчо Ламбрев уточни, че шофьорът на ТИР-а излизал от близък ЖП завод.

От каросерията на ТИР-а са изпаднали елементи, които са нанесли щети на влака. Следствието работи на място и когато то приключи, тогава ще се пристъпи към вкарването на "Дезиро"-то отново на релсите, за да се освободи движението поне в едната посока.

От БДЖ увериха, че са създали организация за превоз с автобуси на пътниците от влаковете, които пътуват между София и Пловдив. До възстановяването на движението в района на железопътния прелез клиентите на националния железопътен превозвач ще бъдат превозвани в участъка между гарите Белово и Пазарджик с автобуси.

Някои влакове, които пътуват към по-далечни дестинации и обичайно по график преминават през гара Септември, ще бъдат пренасочвани по обиколен маршрут през Карлово.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини