Мним полицай помогнал на бегълците от Софийския затвор

Пропуск на пропускателния режим в затворите ни довели до зачестилите бягства на лишени от свобода. Това показва проверка на Министерство на правосъдието за зачестилите бягства на лишени от свобода.

По отношение на бягството на Николай Николов-Шатката и Хосе Гевара от Централния софийски затвор проверката показва, че в 20:30 часа е установено бягството на затворниците от Софийския затвор от охранители на затвора при дежурната вечерна проверка. 
Затворниците са избягали от паровата централа на затвора през стената, от където попадат в приземния етаж на затвора, от там в двора и през ареста на територията на Централния софийски затвор се оказал „изходът към свободата".

„Опел Астра" светлосив на цвят, управляван от униформен служител влязъл на територията на затвора, е установено от проверките към момента. Шофьорът е бил униформен, представил карта на служител на МВР и влязъл в конвойните помещения. След това около 19:30 часа необезпокояван напуснал затвора най-вероятно с двамата столични бегълци.

Заради дъжда, изсипал се в нощта на бягството, от МП предполагат, че служителят на пропуска не е проверил личната карта на шофьора, а му е повярвал, че служебната карта е оригинална. Все пак се записал номера на автомобила. В масивите на МВР се оказало, че такъв служебен автомобил няма.

Двама постови служители от ГД „Изтърпяване на наказанията” ще бъдат уволнени, заради бягството на двамата затворници от Софийския градски затвор и един от затворническото общежитие в Бургас. 
Срещу други 11 са образувани дисциплинарни производства, а с порицание ще бъде наказан директорът на Софийския градски затвор и неговор заместник

Източник: http://www.segabg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини