Гръмотевична буря се разрази над Смолян и утре си носете чадърите

Краткотрайна гръмотевична буря, придружена с проливен дъжд се разрази над Смолян в късния следобед днес. Между 17 ч. и 18ч. улиците в града се превърнаха в реки, множество канавки се оказаха запушени заради обилния дъжовен порой.

За кратко беше прекъсната и мобилната телефонна връзка на някои оператори.

Заради валежите и пресечения релеф на областта, остава висока опасността от падащи камъни по всички републикански направления в региона.

През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно и на много места ще има превалявания, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Временни намаления на облачността ще има над Източна България и главно там се очакват гръмотевици. Вятърът ще е от запад, в източната половина от страната - от югозапад - до умерен, но в Дунавската равнина и Източна България през деня временно ще се усили. Минималните температури, в повечето места, ще са между 8° и 13°, в София около 7°. Максималните ще са от 9 - 10° в Северозападна България, до 19 - 20° в източните райони, в София около 10°.

 СмолянБГвести

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини