Германия затяга контрола над миграцията

Германското правителство планира забрана за влизане в страната при социални злоупотреби. Миграцията по посока на Германия е нараснала през 2012 г.
Германското правителство е изработило обстоен каталог с мерки срещу социалните злоупотреби от мигранти от ЕС. Законопроектът трябва да бъде завършен до дни от кабинета.

Намерението е на всеки нарушител да бъде отказано влизане в страната. При грешни или непълни данни към службите го заплашват арест и парични санкции.

Детски помощи ще се получват само след представяне на данъчно-идентификационен номер и до шест месеца ще бъде ограничено разрешителното за престой за търсещите работа граждани на ЕС.

Граждани от ЕС са застрашени от до 3 години затвор и парична глоба, ако при придобиване на разрешителното за престой са дали грешни или непълни данни. В допълнение трябва дабъдат прекъснато неправомерното получване на детски.

В бъдеще кандидатът ще трябва да предостави данъчен идентификационен номер за себе си и детето. Ще бъде ограничено и правото на престой при търсене на работа. За период по-дълъг от шест месеца трябва да се предоставя само в случай, че има обоснавани изгледи за работа.

Законопроектът се намира в етап на координация между институциите и според данни на външното министерство трябва да бъде приключен в началото на юни.

В края на март правителството представи междинен доклад за мерките срещи злоупотреба със социални средства.

Броят на новопристигналите в най-голямата икономика на Европа се е увеличил с повече от една трета, предаде ДПА, цитирана от БТА. Данните на базираната в Париж Организацията за икономическо сътрудничество и развитие бяха публикувани в навечерието на изборите за Европейски парламент.

В Германия приток от 400 000 нови мигранти за 2012 г. са я превърнали във втората най-голяма страна, привличаща мигрантите от общо 34 анализирани в доклада. На първо място са САЩ.

Повечето от новопристигналите са от централните и източноевропейските страни, като България, Румъния и Полша. Едва малък процент идват от засегнатите от кризи южни европейски страни.

Антиимигрантските партии настояват за по-строг контрол върху притока на имигранти и се очертава да постигнат силен напредък на изборите за ЕП.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини