Нашествие на змии заради дъждовете в Смолянско

Само за седмица трима ухапани са потърсили медицинска помощ

Пълзящите отровни влечуги вече стряскат хората по гробищата, където заради влагата тревата е избуяла. От община Смолян организираха окосяването на тревните площи, а на предстоящата в събота Задушница се очаква и масово посещение на гробищните паркове.

Не е решен проблемът със змиите и в смолянското село Търън, където при най-малкото затопляне от каменната подпорна стена изскачат стотиците глави на водни змии.

Те обаче са защитен вид и местните хора се ядосват, че ги грози солидна глоба от 500лв на парче, ако им посегнат. Заради влагата препаратите не действат, и трябва да се затопли трайно, за да се напръска и влечугите да се насочат към реката.

Рибари пък се опасяват, че те ще изядат рибата. Ако са 500 змиите, по една риба да си хапнат и няма да остане нищо в реката, коментира запален рибар.

За седмица трима ухапани от пълзящите гадини са потърсили помощ в Спешното отделение в Смолянската болница, съобщават оттам. Сред тях е едно дете от Барутин, което се е наложило да бъде настанено и в Интензивното отделение. Другите двама клъвнати са от Златоград и с.Гълъбово, община Баните. Пострадалите са вън от опасност след като раните им са били обработени и са инжектирани с противозмийски серум.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини