Родопчанин бере душа след пиянско клане с кухненски нож

Двама младежи спасили живота на пострадалия, който е в тежко състояние в смолянската болница

Пиянски кървав екшън се разиграл в неделя вечерта в рудоземското село Рибница.

Около 22.30ч. 54 годишният Филип Стефанов нападнал пред селската бакалия собственика и го нарълаг три пъти с с 30 сантиметров нож. В магазинчето има и пивница, където преди това Стефанов солидно запивал. С яростни викове „Ще те убия!“, скандалжията грабнал кухненски нож и налетял върху 62 годишния магазинер Юлиян Башев. Човекът бил наръган в корема, около сърцето и в шията, след което убиецът избягал, разказаха местните хора. Час преди кървавата свада двамата имали пререкания, но никой от очевидците не допуснал, че спорът им ще завърши с клане.

Наръганият мъж бил спасен от двама младежи, които се оказали на мястото на клането и веднага се обадили на спешния телефон 112. Оказало се обаче, че линейката била на път към друг неотложен случай и момчетата натоварили намушкания мъж в колата и го закарали до Спешна помощ, разказа кметът на Рибница Андрей Кехайов. Пострадалият мъж е в тежко състояние, операран е и лежи в смолянската болница, където лекарите се борят за живота му.

Нападателят Филип живее сам, безработен е и се издържа се от бране на гъби. След инцидента сам се е предал на полицията, но местните хора в Рибница се страхуват от него и разказват, че преди време е направил опит да удуши майка си.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини