Над 150 състезатели идват за международна байк надпревара в Пампорово

От 20-ти до 22-ри юни родопският курорт ще бъде домакин на най-голямото и очаквано международно байк състезание за 2014 г. в България. Надпреварата ще се проведе в две дисциплини – „спускане“ и „крос кънтри“, като се очаква в Пампорово да пристигнат най-големите имена на родната състезателна сцена, както и много чуждестранни професионални състезатели.

Състезанията и в двете дисциплини са включени в календара на Международния колоездачен съюз и са от най-високия клас 1, като България за пръв път е домакин на подобно състезание в Олимпийската дисциплина „крос кънтри“. Победителите и в двете дисциплини ще се борят за точки в световната ранглиста и примамлив награден фонд от над 6 500 лева. Състезателите в отделните дисциплини ще бъдат разделени в няколко категории – UCI - само за лицензирани състезатели, както и няколко отворени категории, в които могат да се включат всички желаещи.

Към момента участие са заявили над 150 човека, очаква се броят им да нарасне до изтичане на крайния срок за поддаване на онлайн заявки-18 юни. Всеки, който иска да се включи в състезанието, може да го направи, като се регистрира предварително на www.conceptcreative.org/pbc, а закъснелите състезатели ще могат да се запишат и на място. Pamporovo Bike Cup 2014 се провежда за втора поредна година в курорта, а основна цел на организаторите от Велопарк „Пампорово“ и „Консепт Криейтив“ е да развиват събитието, и всяка следваща година да става по-атрактивно и да привлича състезатели от цял свят.

На 21-ви юни, събота точно в 13:00 часа ще започнат финалите в Олимпийската дисциплина крос кънтри. На място за състезатели и публика ще има освежаващи напитки и био енергийни блокчета, предоставени от Gatorade, минерална вода “Банкя” и RooBar.

На 22-ри юни, /неделя/, ще се проведе едно от най-очакваните събития тази година – единственото международно състезание в дисциплина „спускане“. Участниците в отделните категории, освен за титли ще се борят и за солиден паричен награден фонд, както и множество награди предоставени от Monster Energy, Веломания и Байкхаус.

Събитието се провежда с подкрепата на „Пампорово“ АД и община Смолян.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини