Откриха 4 детски градини след основен ремонт в община Златоград

Четири изцяло реновинрани детски градини в община Златоград, бяха официално открити на 26 юни. Американското правителство е инвестирало малко над 403 хиляди долара в този проект, като част от програмата за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ.  Благодарение на ремонта 324 деца и техните учители ще имат на разположение по-здравословна и безопасна среда, подходяща за обучението на децата в ЦДГ „Снежанка“ и  ЦДГ „Радост“ в град Златоград, както и в детските градини в селата Старцево и Долен. 

Ремонтът включва подновяване на електрическите инсталации и централното отопление, ремонт на санитарните помещение и покрива, както и подмяна на прозорци, врати и др.

През последните три години Европейското командване на въоръжените сили на САЩ, чрез Посолството на САЩ в България, подпомогна с  над 2 562 704 долара различни проекти за хуманитарна помощ в България. За много от тях американски и български военнослужещи заедно положиха доброволен труд. При осъществяването им правителството на САЩ работи в партньорство с неправителствени организации и местни български фирми в съответствие със стратегията за социално и икономическо развитие на Република България.

На официалната церемония присъстваха зам.-областният управител на Смолян Емил Хумчев, кметът на община Златоград Мирослав Янчев и трима представители от Отдела за военно сътрудничество към Посолството на САЩ.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини