Смолян посрещна с 24 медала военните ни от Афганистан

С духова музика и почести бяха посрещнати на официална церемония в Смолян 40 военнослужещи след успешна мисия в Афганистан.

Със заповеди на Министъра на отбраната и командирите на Съвместно командване на силите и Сухопътните войски, рейнджърите  бяха  наградени със  24 медала за участие в мисията. Военнослужещите  получиха щик и многофункционален нож за автомат.

Наградите връчиха  командирът на 68 бригада „Специални сили” бригаден генерал Михаил Попов и подп.Кацаров. Шестмесечната операция беше свързана с охрана и  поддържане на сигурността. 

„ Вие творите нашата нова история. Доказахте високия си професионализъм. Демонстрирахте солидна  подготовка и не допуснахте никакви инциденти в Афганистан, където бяхте нашите посланици.  Изпълнихте с чест  войнския си дълг”, каза  в словото си по посрещането командирът на 101 Алпийски батальон подп. Димитър Кацаров.

„Добре дошли на родна земя, благодарим Ви за показания висок боен дух и за приноса, който реализирате в мироопазващите мисии и в борбата на международната общност срещу тероризма. Радваме се, че всички се завръщате живи и здрави с натрупан ценен опит, който ще споделяте с колегите си”, каза в поздравление, от името на кмета Николай Мелемов, зам.-кметът инж.Мариана Цекова.


СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини