"Интерфакс" съобщи за опит да бъде свален самолетът на Путин

Малайзийският "Боинг-777" е бил свален от украински военни, при което тяхната цел, вероятно, е бил самолетът на президента на Русия Владимир Путина. Мнението е на източник от Росавиация, цитирано от "Интерфакс" .

Президентският самолет и пътническият лайнер, по думите на източника, са били в една и съща точка. "Това е било близо до Варшава на 330-и ешелон на височина 10100 метра. Борд номер едно е бил там в 16:21 мск, малазийският самолет — в 15:44 мск", заявил източникът.

Контурите на двата самолета и техните размери, по неговите думи, са подобни, а знаците "на достатъчно голямо разстояние са практически идентични".

Шефът на Росавиация Александър Нерадко отказал да коментира информацията за възможно пресичане на маршрутите на двата самолета. "Росавиация никога и при никакви обстоятелства не коментира и не дава гласност на сведения за маршрута на борд номер едно", подчертал той.

В Донецкa област, на около 40 км от границата с Русия, се разби самолет "Боинг-777" на Малайзийските авиолинии. Информацията за падането на лайнера  постъпи около 19:00 московско време. Според информацията до момента, загинали са 295 души.

Украинската армия и опълченците на народните републики на Донбас опровергаха да са причастни към паденето на самолета.

Украйна създаде комисия за разследване на авиокатастрофата.

Евроконтролът на полетите закри въздушното пространство над Украйна за гражданската авиация. Това решение е било взето след анализ на ситуацията, по думите на директора на Общоевропейската организация на диспечерите Титгат Люк. В ефира на BBC 5 Live той казва и, че в момента на падането на малайзийския самолет, в същия район над югоизточна Украйна са се намирали още четири пътнически самолета.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини