Футболен треньор: В Смолян е перфектно, общината да направи още терени

Господин Мирчев, ст.треньор на ФК „Верея” : Направете още терени, ще идват много отбори

След „ Лудогорец”, Смолян беше избран за подготвителни лагери от футболните клубове „Верея”, „Димитровград” и юношите на „орлите” .

Всички гостуващи отбори споделиха, че общината е добър домакин и предоставените от нея условия са на много високо ниво. Тренировъчните лагери са традиция от няколко години, а организацията от страна на община Смолян, привлича и нови гости за подготвителни лагери от професионалния футбол. Три години поред шампионът на България- „Лудогорец” -провежда лагера си в родопския град. „Орлите“ тренираха на наш терен през юни, а този месец за подготовка -терена в Смолян избраха ФК „Верея”, ФК „Димитровград” и юношите на „Лудогорец”.

Треньорите -споделиха впечатления за базата и условията в Смолян, както и причините да избират града за подготовка на отборите си.

Господин Мирчев, ст.треньор на ФК „Верея” :

„Като треньор, за първа година съм на подготвителен лагер в Смолян. Климатът и природата създават чудесни условия за тренировка. Доволни сме много и от условията в хотела „Кипарис Алфа”. Теренът, който ни предостави общината се поддържа много добре. Всичко ни харесва. Ако имат възможност от община Смолян да направят още терени, ще идват и повече отбори за контроли. Футболът е игра, която създава приятелства и градът ще се съживи. Ако има хора с възможности, да се изградят още един- два терена, ще бъде много хубаво.”

Христо Георгиев Христов, треньор на ФК „Димитровград”

„Отборът ни е настанен в Пампорово, а тренираме в Смолян. За първа година сме тук, но смятаме пак да дойдем. Хората са гостоприемни и отзивчиви. Теренът е прекрасен, въпреки дъждовете хората, които се грижат за него правят всичко възможно, за да го поддържат на ниво. След добрата подготовка тук се надявам да се борим да влезем в първата петица .”

 Милан Чирич , треньор на юношите на „Лудогорец”:

„Хората тук са добри, гостоприемни, усмихнати и положителни. Обстановката е фантастична. Природата, която имате, е богатство. Условията за тренировка, които предоставя вашата община са перфектни, а хората, които се грижат за терена са абсолютни професионалисти. Надявам се другата година пак да сме тук. Политиката на нашия футболен клуб е- където ходи мъжкият отбор на лагери, там да ходят и юношите. Очаква ни трудно първенство, надявам се да сме свършили тук хубава работа по отношение на тренировките”.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини