Лудият убиец Айдън от Рудозем и майка му изчезнали- съдът ги издирава

Хората от кв.“Възраждане“ в Рудозем, отново настръхнаха, след като психично болният убиец Айдън Оллу и майка му изчезнаха. 44 годишният мъж живее с майка си- Рафие Ферад, но от известно време ги няма в квартала, хората са притеснени и са подали срещу нея жалба в съда.

Айдън Оллу и Рафие Ферад засега са в неизвестност, въпреки че синът би трябвало да е на домашно лечение, както предвижда съдебното решение, с което през 2012 г. Айдън бе освободен от психиатрична клиника. Рафие би трябвало да се грижи за опасния си син, но жителите на квартала са катигорични, че тя не полага грижи дори се сърди, че хората искат да го затворят в лудница. Тя упорито твърдяла, че синът й е безобиден, а в съда се кълняла, че ще му дава лекарствата.

Съдът в Мадан разпореди Рафие да бъде принудително доведена в съдебна зала, като мярката е наложена за следващото заседание по делото, разглеждащо искането за задължително лечение за Ферад.

Съседите от квартала настръхват при всяко пускане на Айдън от психиатрия и не веднъж са организирали протести, а подписките срещу него са поне от 10 години.

Първата била още през 2000г. с искане да бъде изселена фамилията му, но вместо това следват зверското убийство на бащата и множество други престъпления. Болният от шизофрения мъж избегна присъда за особено жестокото убийство на баща си през 2006г. Две години по-късно е съден за гавра и блудство с две момиченца. Заради невменяемостта му се разминал и с наказания за извършени от него палежи, заплахи, блудства с деца и изблици на агресия.

На следващото заседание, на което Рафие Ферад трябва да бъде принудително доведена, се очаква да се представи заключението от назначената експертиза за психическото й състояние.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини