Обявиха бедствено положение в Приморско

Приморско е в опасност след дъжда, който се е изсипал през последните часове. Кметът на Приморско Димитър Германов обяви бедствено положение в общината заради пороя, в следствие на който са нанесени значителни щети и силно е нарушен нормалният ритъм на живот на населението.

"Дъждът е бил 150 л на кв. м, връщаме се към кошмара от 16 юли. В момента е затворен и централният път за Бургас. Работим в добър синхрон с държавните структури, дано не се стигне до трагедии", заяви кметът пред bTV.

Пътят Ново Паничарево – Ясна поляна – Приморско е затворен, съобщи "Фокус", а двата моста над река Ропотамо между селата Ново Паничарево и Ясна поляна са пропаднали.   "В село Ново Паничарево нещата са много зле. На места в дворовете има над метър вода. Наводнени са мазета приземни етажи", обясни Димитър Христов, от бургаската областна администрация. Работи се по направлението Бургас – Атия, където има блокирани хора в почивна база в село Атия.

Към момента е затворен главният път между Созопол и Приморско и Приморско и Китен. Причината е река Ропотамо, която е излязла от коритото си. В района са разположени полицейски патрули, които спират движението и насочват водачите към най-близкото населено място.  

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини