Наводненията в Бургаско взеха 2 жертви

Пожарникари са открили тялото на 63-годишна жена, удавена в автомобил в местността Ченгене край Бургас. Пред програма "Хоризонт" главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи и за втора жертва в областта - удавена 23-годишна жена. В момента в региона не се издирват други хора, посочи Лазаров.

Над 320 операции са извършени от тази нощ. След 3.00 часа се усложни обстановката на територията на област Бургас и имаше бедстващи хора в кварталите "Победа", "Акациите", "Крайморие", рибарското селище "Отманли" и посока Бургас-Созопол. Там пътят е затворен. Имаме една жена, която е удавена, 63-годишна и за съжаление имаме и 23-годишно момиче, което издирвахме и намерихме също мъртво.

Според главния секретар на МВР ситуацията вече постепенно се нормализира.

Тази нощ в Бургаско се изляха 80 литра на квадратен метър. Спасителни екипи са се отзовали на сигнали за бедствие в бургаските квартали "Победа", "Акациите", "Крайморие" и рибарското селище "Отманли". Евакуирани са повече от двадесет души.

Приливна вълна е отнесла в дерето най-малко пет коли от главния път Созопол-Бургас, в района на парк "Росенец".

Две са вече жертвите от наводненията в Бургас в зона „Отманли”. Това потвърди за агенция „Фокус” кметът на Бургас Димитър Николов.

Той коментира: "Положението в Бургас е зле. За последните 11 часа са паднали 200 литра на квадратен метър. Два от кварталите „Победа” и „Акациите” са във вода. Има доста наводнени къщи”.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини