Учениците от Езиковата дариха пари за бедстващите си връстници, първолаците с букети за учителите

 Учениците от Езиковата гимназия,участващи в тържеството за откриване на учебната година за първи път дойдоха без букети. Те се присъединиха към призива на СОУ“Сава Доброплодни“-Шумен да дарят парите за цветя в подкрепа на бедстващите връстници от пострадалите от наводненията райони на страната.Към инициативата се присъедини временно изпълняващия длъжността областен управител Назми Мюмюн.Продовачка заела ключова позиция на входа на гимназията се оплака,че тази година оборотът е нищожно малък.

Цветя за първата учителка дариха основно първокласниците от ОУ“Св.св.Кирил и Методий“. За тях бе и най голямото вълнение в първия учебен ден.

Петнадесети септември за учениците започна с вдигането на националния флаг. Знамената на Езиковата и „Св.Св.Кирил и Методий“, които традиционно откриват учебната година заедно бяха приветствани от деца и родители.

Тържеството започна с изпълнение на Гвардейския отряд.Ученици от двете училища поднесоха кратки рецитали.

Вр.и.д.областен управител Назми Мюмюн пожела всеки ден в класната стая да се придобиват много знания и да се завързват добри приятелства. Той призова учениците да зарадват преподавателите си със своите постижения, а родителите им да бъдат съюзници на учителите. Той поздрави първокласниците с първия учебен ден и им пожела учебна година пълна с приключения. На преподавателите пожела радост от работата с децата.

Директорката на ОУ“Св.Кирил и Методий“ Лиляна Янкова благодари на родителите избрали , ръководеното от нея школо за децата си. Вие го превърнахте в най-голямото основно училище в областта.Това за нас е отговорност,сподели Янкова.Тя посочи че Петнадесети септември е деня на първокласниците, които преминават през Арката на знанието.Тя посочи,че предстои оборудването на класните сттаи с лаптопи и таблети.“С книга да се учите,добро да сполучите“ с тези думи на титана на българската литература Иван Вазов завърши словото си Лиляна Янкова. За Кърджали бг вести Янкова каза,че общо 510 деца ще учат тази година в школото.От тях 80 са първокласници.

Директорът на Езиковата гимназия Йорданка Чавдарова поздрави с добре дошли всички 870 ученици от елитното учебно заведение сред които и 172 осмокласници. Тя каза ,че децата ,които ще са в подготвителни класове са се доказали на изпититите с външно оценяване и са победили в сериозна конкуренция. В сериозна конкуренция са успели и бившите ученици на гимназията, които я класираха трета в страната по резултат от матурите. Те разнясат славата ни в чужбина. Наши възпитаници спечелиха призови места на олимпиада по математика в Китай, посочи Чавдарова. Тя съобщи, че в гимназията са постъпили 9 нови учители, от които 6 младши. Благодари на тези,които са дали всичко от себе си и са излезли в пенсия.За Кърджали бг вести Чавдарлова посочи, че вече във всички кабинети на гимназията има интернет. Естетезиран е кабинетът по български език с картини.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини