Набират документи за стипендии за даровити деца от Община Димитровград

До 30 септември се набират документи за финансово стимулиране на изявени деца в областта на науката, изкуството и спорта в Общината

До края на месец септември е срока за кандидатстване за стипендиите на даровитите деца, които за трета година отпуска Община Димитровград. Те касаят деца и младежи с изявени дарби в областта на науката и техниката, изкуството и културата, и спорта от всяко училище в Общината..

Право на финансов стимул имат всяко дете или младеж до 19-годишна възраст с доказани успехи на местно, регионално, национално, европейско и световно ниво.

Стипендиите са индивидуални, като такива се отпускат и на всяко дете или младеж, участник в спортен отбор, класирал се до трето място на национално и международно ниво през годината.

Според програмата за симулиране на изявените деца, не се допуска двойно финансиране за едно и също постижение, а също и на деца, които получават финансов стимул от Министреството на образованието.

Според решение на Общинския съвет, за стипендиите на димитровградските деца и ученици тази година са заделени 25 000 лв.

Присъжда се една годишна стипендия "Димитровградско дарование", месечни стипенции и еднократни стипендии.

Нужни документи са - Формуляр за кандидатстване; - Попълнено Приложение 1; - Документ /оригинал или заверено копие/, удостоверяващ възрастта; - Документ/оригинал или заверено копие/, удостоверяващ учебното заведение, в което учи /не важи за деца до шест годишна възраст/; - Копие от доказателства /сертификати, грамоти и други/ за участия през последните две години и/или настоящата година в местни, регионални, национални или международни прояви в областта, за която се кандидатства, съответстващи на информацията в Приложение 1; - Мотивационно писмо; - Препоръка от преподавател в областта, за която се кандидатства.

Пълният пакет с документи за кандидатстване се подават в стая 132 и се приемат от Секретаря на комисията в сградата на Община Димитровград. Информация по процедурата и отпускането на стипендиите могат да бъдат направени всеки работен ден от 9.00 часа до 17.00 часа стая 132 или на телефон 0391 68 294.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини