Дамите на АБВ подкрепиха жените с репродуктивни проблеми ,искат законов регламент за тях

 Членовете на ръководството на АБВ и кандидати за народни представители от Девети кърджалийски многомандатен район призоваха включените в партийните листи кърджалийци да подкрепят Общинския фонд за подпомагане на хора с репродуктивни проблеми. Венелина Милушева,член на Контролния съвет и доц.Дора Щерева ,член на Националния съвет на АБВ внесоха в банковата сметка на фонда общо 500 лева лични спестявания на членовете на листата.

Един от основните приоритети на коалиция АБВ е преодоляването на демографския срив, споделиха те за Кърджали бг вести.

В политическата платформа и програмната декларация сме посочили като основен проблем демографския. В работата си като преподавател се сблъсквам с неговите последици. Само с цитиране на данни и правене на констатации няма да се реши проблема. Трябват конкретни стъпки, заяви доц.Щерева.

Венелина Милушева посочи от своя страна, че с дарението се обръща внимание на обществеността за липсата на законова рамка за подпомагане на жените с репродуктивни проблеми. Единствено в Кодекса на труда има наченки на регламент. От коалиция АБВ настояваме да бъде регламентирана защитата на жените с репродуктивни проблеми за целия период на процедури , включително и за изследванията. Проблемът не е само медицински. Той е и социален.Тези жени се нуждаят от трудова защита, подчерта Милушева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини