Путин е способен да управлява Европа или САЩ, изригна Бърни Екълстоун

Президентът на Русия Владимир Путин е способен да управлява Европа или САЩ, но сега е прекалено зает за това. Това обяви пред журналисти в Сочи собственикът на правата на "Формула 1" Бърни Екълстоун, предаде ИТАР-ТАСС.

Британският бизнесмен се явява директор на компанията Formula One Group. Според „Форбс" неговото състояние се оценява на 4,2 милиарда долара. Сега той е в Сочи, където на 10 октомври се откри първото в историята на Формула 1 Гран при на Русия.

"Смятам, че той (Путин) е първокласна личност. Винаги съм го поддържал и подкрепял онова, което прави. Той би могъл да управлява Европа или Америка. Напълно може да се справи с това. Но мисля, че е много зает. Нека свърши онова, което прави, а после ще видим", каза 83-годишният бизнесмен.

Путин е „направил всичкo, което е обещал", добави той и поясни, че се надява да се срещне с руския президент утре, когато ще посети състезанието.

Седемгодишният договор между компанията на Екълстоун и РФ за провеждане на Гран при на Русия бе подписан през 2010. Състезанието ще присъства в календара на шампионата на света от 2014 до 2020.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Za
    ZABOBOL
    0 -1
    18:41, 11 окт 2014
    Izkukurigal starec s prostashki "biznes" i ponqtie za sveta kato cqlo.
Последни новини