Още със сефтето -родопски авджии с рекорден лов

Дружинката от смолянското село Търън, която е най-голямата в региона,  удари 7 глигана само за този ловен уикенд. Това беше първият ловен излет на местните майстори на пушката, които заради мюсюлманския празник Курбан Байрам,  преди седмица отказаха да открият официално сезона и да стрелят срещу дивеча.  В неянай-младият ловец е на 22 г., а най-възрастният – на 87 г.

В съботния ден слуката падна в местността „Чуката” с 5 малки прасенца от по 40 кг и 110-килограмов глиган. Кучетата вдигнали сюрията пред 20-те авджии от Търън, а първите 4 паднали под мерника на Фехри Драмаджиев. Малко след това  Радослав Батинов повалил  единакът, а при гонките паднало и още едно малко прасе. В неделя пък Владимир Балакчиев удари 120 кг глиган в местността „Ръчица”. През последните 30 г. в дружинката не е попадал на прицел глиган, болен от трихинелоза.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    Тодор Марков
    2 0
    11:19, 16 окт 2014
    А какво да кажа Катранската група която отстреля за същия този уикенд два огромни глигана, всеки от които приблизително по 180 кг. с прекрасни трофеи вариращи около 23см. Ако желаете подробности можете да ги получите от ръководителя на лова Краси. На втория ден от лова на викачите са излезли майка с 4-5 малки прасенца по 10-15 кг., които са били оставени да продължат пътя си. Призовавам всички колеги да се въздържат от стрелба по малки приплоди, като пазят майките, които са се установили в техните райони!!! Нека запазим дивеча.Наслука на колегите.
Последни новини