Търсят изчезналия германски турист в села край Варна

Изчезналият преди 3 месеца от "Златни пясъци" германски турист Ларс Митанк може би се крие в къща в някое от варненските села в района на Аксаково или Девня.
Това е една от последните информации, която разследващите старателно проверяват.

"Има съмнения, че Ларс се крие в някоя къща и излиза само вечер", каза пред Дарик радио Илиана Симеонова, асистент на частния детектив Андреас Гютиг.

Германският специалист се е ангажирал с разплитането на мистериозния случай, а приятелите на изчезналия мъж са направили фоторобот как евентуално би изглеждал днес.

28-годишният Ларс Йоахим Митанк, работещ в топлоелектрическа централа в родината си, изчезна безследно след едноседмична почивка на „Златни пясъци". Полицията, майка му и частен детектив го издирват.

Германецът пристига у нас на почивка с петима приятели. По време на едно от нощните излизания компанията на Ларс се сбива с футболни фенове. При мелето 28-годишният мъж е силно ударен по главата и му се пуква тъпанчето. По тази причина на 7 юли след преглед от лекар на Митанк му е забранено да лети със самолет.

Германецът не се качва и на резервния полет към дома ден по-късно. Въпреки че отива на летището заедно с целия си багаж, след преглед от доктор той зарязва куфарите си, мобилния си телефон и паспорта и хуква да бяга през оградите на аеропорта. Оттогава следите му се губят.

По време на престоя си в "Златни пясъци" младежът е участвал в „алкохолни турове" и най-вероятно е приемал наркотици.

Преди няколко седмици са получени сигнали, че мъжът е забелязан в Шумен. Проверката обаче показва, че става въпрос за англичанин, който външно доста прилича на издирвания германец.

Ларс Митанк е висок 180 сантиметра, с нормално телосложение. Има гладко, продълговато лице, с руса, права, къса коса.

"Предполага се, че младежът има психични проблеми и не помни кой е. Вероятно обаче може много добре да се защитава и знае как да се крие", отбеляза Симеонова.

Тя призова всички, които забележат Ларс, да бъдат много внимателни с него и да не го предизвикват или опитват да задържат, а просто да сигнализират за местонахождението му на телефон 112 или на 0888 61 43 72.

На 6 септември от "Златни пясъци" изчезнаха и двама полски туристи - 25-годишният Максимилиан Марек и 23-годишната Йоанна Станик.

На 17 септември в северозападната част на плаж във ваканционно селище „Оазис" край село Лозенец изплува трупът на млада жена. ДНК-експертиза показа, че трупът е на Йоанна.

На 8 октомври от Окръжната прокуратура в Добрич съобщиха, че ДНК експертиза е потвърдила, че изплувалият на 11 септември край нос Калиакра труп на мъж, е на изчезналия Максимилиан.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини