Кабинетът помага с 97 800 лв. на ивицата Газа

С 300 хил. пък подпомогна проект на Бил Гейтс
Правителството отпуска 97 800 лв. хуманитарна помощ, предназначена за облекчаване на тежката социално-икономическа и хуманитарна обстановка в ивицата Газа.
Средствата ще бъдат предоставени на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци, която има дългогодишен опит в хуманитарната дейност и се ползва с авторитет в арабските страни.
Отпускането на помощта отразява балансираната политика на България в Близкия изток за намиране на трайно решение на близкоизточния конфликт на принципа на две независими държави – Палестина и Израел, съжителстващи в мир и сигурност. С тази стъпка страната ни допринася към общите усилия на Европейския съюз, арабските държави и международната общност като цяло за подобряване условията на живот в Газа и за постигането на стабилност и икономическо развитие в региона.
Средствата се осигуряват за сметка на предвидените в централния бюджет за официална помощ за развитие

Правителството предостави допълнителни 300 000 лв. за реализиране на дейностите по програмата "Глобални библиотеки".
Програмата е продължение на приключилия проект "Глобални библиотеки – България", реализиран с подкрепата на фондация "Бил и Мелинда Гейтс". Средствата се предоставят на фондация "Глобални библиотеки – България", чиито съучредители са министерствата на културата и на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Националният дарителски фонд "13 века България", НСОРБ, Българската библиотечно-информационна асоциация и Съюзът на народните читалища.
С продължаването на програмата се цели да се надградят резултатите, получени до този момент, като ще се подпомогне функционирането на вече изградените информационни точки и разкриването на нови възможности за библиотечно-информационно обслужване на населението в цялата страна. МК и МТИТС, чрез своите представители в управляващите органи на фондация "Глобални библиотеки – България", ще следят за целесъобразното използване на средствата.

Източник: http://www.segabg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини