101 Алпийски батальон празнува две в едно- Освобождението и 80 години история

Областният управител инж. Димитър Кръстанов уважи празника на 101-ви Алпийски батальон, който отбелязва  80 години от дислоцирането на 21-ви Средногорски полк в град Смолян, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Празникът бе отбелязан с молебен за здраве и водосвет, и тържествено събрание-концерт. Гости на празника бяха висши военни командири, представители на местната власт и силовите структури на град Смолян, представители на военно- патриотичните съюзи и организации, ветерани от войните и граждани.

„Радостен съм да ви поздравя по случай празника на Военно формирование 28330, което е достоен наследник на славните бойни традиции на 21 Средногорски пехотен полк. Освобождението на Родопите, дошло на щиковете на българската армия, се носи с чест и достойнство както от нас, така и от преките военни наследници на нашите героични предци” заяви в приветствието си областният управител инж. Димитър Кръстанов.

Командирът на 101-ви Алпийски батальон в Смолян подполковник Димитър Кацаров припомни някои исторически факти и направи оценка на постигнатото от военното формирование през годината. По негови думи батальонът успешно е изпълнил всички поставени задачи и мисии на Българската армия. Много офицери, сержанти и редници бяха наградени за празника с предметни награди и грамоти, част от тях бяха повишени и в звание. Всички присъстващи бяха поздравени с празничен концерт подготвен от гарнизонен Военен клуб – Смолян.

Тържествената програма завърши с откриването на изложба на военния художник Атанас Москов, а лентата прерязаха областният управител и зам.-кмета на Смолян.

СмолянБГвести.нет

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини