ДПС: Махнаха шефа на ОД МВР в Смолян, за да потулят случая в Гълъбово

МВР не работи по изясняване на случая в с. Гълъбово и подменя темата, заяви депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ.
Потресен съм от мълчанието и бездействието на компетентните органи и най-вече на министъра на вътрешните работи. Това заяви Карадайъ след среща с пострадалото семейство Димитрови в с. Гълъбово в общ. Баните, които бяха пребити в изборната нощ от 
група привърженици на ГЕРБ.
От разказите и на други потърпевши установих, че този случай не е единствен, не е изолиран, а напротив – налице е системен политически натиск, чрез изградена схема за контролиран вот. Задължение е на компетентните органи и служби да установят фактите и да изправят организаторите и изпълнителите пред съда. 
Само така хората ще се освободят от страха и ще повярват в закона и институциите“, коментира още Карадайъ.
Според него вместо МВР да разследва побоя от партийни функционери, подменя темата поставяйки на дневен ред вътрешната проверка срещу шефа на ОД МВР Евгений василев, с цел отвличане на общественото внимание.

Защо е отстранен ръководителят на дирекцията точно в този момент?! Може би, за да няма обективно разследване, за да не могат да бъдат уличени престъпленията и престъпниците и за да не може да бъдат изправени да отговарят пред съда?! А може би да бъде потулен този случай?!“, коментира още депутатът от ДПС и добави, че ДПС ще направи всичко необходимо, за да запознае със случая съответните компетентни органи и институции в Европейския съюз. 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини