Бивш директор на КТБ: Над банката имаше политически чадър

„Това, което се случи в КТБ, можеше и да не се случи. През 2010 година предложих банката да бъде одържавена или по друг начин да се влее в Българската банка за развитие".

Това каза в „Здравей, България" по Нова телевизия Любомир Весов, бившият директор на КТБ.

По думите му през този период преобладаващо средствата в банката са били на държавните фирми и всичко е щяло да се случи лесно и безболезнено. „Имаше малко граждани депозанти и последствията нямаше да бъдат толкова тежки за тази част от населението, които в момента страдат от затварянето на банката и че не могат да ползват средствата си", допълни още той.

На въпрос кои са тези кухи фирми, които са изтеглили кредити в размер на милиарди левове бившият директор отговори, че това са фирми, които са свързани със собственика Цветан Василев. „Това обяснява и тази обезценка, която е записана в доклада на трите одиторски компании, но това са загубите, които ще понесем всички", аргументира се Весов.

Според него е имало пълна липса на контрол и безотговорност от страна както на собственика на банката, така и на тези, които са подписвали.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини