Болницата в Девин с ново хирургично отделение

С водосвет и тържество беше официално открито изцяло обновеното и ремонтирано хирургично отделение към Многопрофилната болница в Девин.

„Щастлива съм, че първото ми посещение като народен представител от 43-тото Народно събрание в Девин е по повод откриване на поредното лечебно отделение“, заяви депутатът от БСП Дора Янкова, която беше сред гостите на церемонията. Според нея населението на трите общини Девин, Борино и Доспат вече ще имат качествена медицинска помощ, от която бяха лишени през последните няколко години докато лечебницата не работеше.

На празника присъстваха и кметът на община Девин Цветалин Пенков,  членовете на Общински съвет – Девин, ръководството на  болницата и много граждани.

„Бяхме заедно в най-трудните моменти, когато хиляди протестираха срещу затворената болница, бяхме заедно, когато стъпка по стъпка тя се разкриваше наново“, каза още Янкова и обеща, че ще тя и колегите й от БСП ще продължат да подкрепят дейността по стабилизиранетона многопрофилната болница в родопския град.

„Ние сме на страната на девинчани и техните съседи от другите общини. Болницата значи сигурност, закрила и бъдеще, затова ще отстояваме нейното развитие“, каза още тя.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Mo
    momchy
    0 0
    18:35, 8 ное 2014
    Остава баба Дора да почне да оперира!
Последни новини