Губернаторът даде срок да се разчистят падналите от снега дървета по пътищата

До 15 ноември основните пътни връзки в Смолянско трябва да са обезопасени

Областният управител на Смолян инж.Димитър Кръстанов поиска съдействие от отговорните институции, за да се изчистят пътищата от пътищата падналите дървета и да се усвоят като дървесина. Десетки стволове бяха нападали от последните дъждове и мокрия сняг в цялата област, което ще пречи на безопасното движение по Републиканска пътна мрежа през зимния сезон.

Това стана ясно на среща с ръководствата и представители на институции в Регионална дирекция по горите-Смолян, в която участваха Областно пътно управление, Районните пътни служби, Държавните горски стопанства и председатели на Горовладелски производителни кооперации от региона.

Областният управител направи кратък обзор на пътната обстановка след влошените метеорологични условия през изминалата седмица, вследствие на които паднаха голям брой дървета, застрашаващи живота и здравето на преминаващите по републиканската пътна мрежа.

Инж. Кръстанов постави и друг важен въпрос, свързан със сервитутите на високоволтовите въздушни линии 20 kV и 110 kV, които на места са на недостатъчно разстояние, и не могат да предпазят проводниците на междустълбията от върховете на падащи дървета.

На работната среща се набелязаха конкретни дейности и се уточни процедурата по превантивно отстраняване на пречупените и надвиснали клони и дървета в сервитута на Републиканската пътна мрежа.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини