Глоби грозят неподготвените за зимата шофьори

КАТ започва да глобява водачите, чиито автомобили не са подготвени за зимни условия. Пътните полицаи ще дебнат такива случи от утре, съобщава Нова телевизия.

Служителите ще спират 10-15 коли наведнъж и ще глобяват за неизправни светлини, чистачки и гуми. В името на безопасното придвижване по пътя трябва вече да сме сложили зимните гуми, да сме проверили фаровете, антифриза и течността за чистачките.

До края на месеца катаджиите ще следят за грайфера на гумите, аптечки, работи ли парното и има ли най-нужното за дълъг път през зимата – вериги, топли ръкавици, резервна гума и триъгълник.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ге
    Георги
    6 -1
    10:36, 17 ное 2014
    Хайде малко стига протести. Ако нямате пари за зимни гуми, има и алтернативни начини за транспорт през зимните дни. Неможе по пътя да е пълно с джигити, които са опасни за себе си и всички останали. Зимните гуми не са само за сняг. Дори и да е мокро, при ниски темпратури с летни гуми или износени зимни се плъзга достатъчно за да стане беля. Като стане критична ситуация и нацелите я някой отсреща, я пешеходец, я нещо друго, пак целия свят ще ви е крив. Ако неможеш да изкараш пари за гуми, представям си в какво състояние са ви спирачките, окачването, и всичко останало критично по колата.
  • 2
    12
    123
    2 0
    18:53, 17 ное 2014
    Като нямате пари за гуми се качвате на реисчето и сте там.(да не се изразявам по точно къде)
    Защо ще ми се пречкате по пътя след като и аз от всичкото нямане съм отделил от залъка си за да съм готов и с гуми и с вериги. Трябва ли да страдам заради пръдльовци които имат пари за кола , но нямат пари да я оборудват така както трябва.
Последни новини