EVN България започва термографски изследвания срещу загуба на енергия

С по-ниските температури настъпи времето на термографски изследвания като най-добър начин за разпознаване на местата, водещи до загуби на енергия в един имот или сграда. Всички желаещи могат да заявят услугата на EVN България – термографско заснемане и обслeдване на сгради, която дружеството предлага от октомври 2013 г.

Услугата е достъпна за всички клиенти. До два работни дни след заявяването й в EVN Офис, експерт на компанията се свързва с клиента и заедно определят удобно време за посещение. До 10 работни дни след термографското заснемане дружеството предоставя подробен доклад с външни инфрачервени снимки на сградата и/или отоплителните тела. Експертите на ЕVN България обръщат внимание на откритите места със загуба на енергия и разяснят перспективите за тяхното отстраняване.
Термографското заснемане е възможно само по време на зимните месеци от ноември до март включително. Прави се вечер в присъствието на клиента. Специалисти на EVN България използват специализирана техника – инфрачервена камера. Невидимите за човешкото око топлинни потоци се улавят и преобразуват в инфрачервени снимки – т. нар. термограми. На термограмите разпределението на топлината по повърхността на изследваните елементи се визуализира в различни цветове според измерените температурни стойности.

Посредством термографското обследване клиентите установяват енергийното състояние на външните стени на имота, качеството на изолацията, местата с висока загуба на енергия, както и дефектни връзки по конструкцията. В допълнение се предоставя информация за евентуални проблеми във вътрешните инсталации и местата с риск от влага и мухъл.

EVN България предлага термографски изследвания в два варианта:
• външна и вътрешна термография на апартамент – професионално термографско изследване на външните и вътрешни конструкции на имот от сграда (апартамент, офис). При вътрешната термография се извършва и термограма на отоплителни тела – напр. радиатори от отоплителната инсталация.
• външна термография на цяла жилищна сграда или вход – професионално термографско изследване на външните конструкции на сградата.

Термографията на сгради от EVN България е една от най-модерните услуги в подкрепа на дейности и мерки за повишаване на енергийна ефективност в жилищни или бизнес сгради.

Повече информация за услугата и нейните варианти клиентите могат да намерят на http://www.evn.bg/getattachment/ed71af94-62ee-4f70-9645-e8d1a1d5bad4/Thermography_Brochure_web.aspx

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини