Смолянски ученици събират пластмасов отпадък за инвалидни колички

 Младежи от Смолян събират пластмасови отпадъци за инвалидна количка

Учениците от Професионалната гимназия по икономика „Карл Маркс” в Смолян започна благотворителната акция в началото на учебната година и вече са успели да натрупат 12 500 капачки от бутилки.

Целта е да съберат пари за две инвалидни колички на младежи от Чепеларе, които се нуждаят от акумулаторна количка придвижване.

Капачките от е събират в торби и чували в класните стаи на гимназията и се транспортират до Чепеларе, където местният съюз на инвалидите се е заел да ги предаде за рециклиране и да закупи количките.

С най-голям принос в акцията са 8 "б", 12 "в" и 11 "б" клас, коментират учители от ПГИ, които също са се включили в инициативата. В настоящата европейска седмица за намаляване на отпадъците, смолянските гимназисти отправят призив към всички да се включат в каузата.

Председателят на съюза на инвалидите в Чепеларе Милена Меркова е изпратила благодарствено писмо до ръководството на икономическата гимназия, в което казва: „Възхитена съм, че младежите са готови да помогнат за реализация на една красива идея - да зарадваме двама млади хора с жестока съдба, които имат крещящата нужда от акумулаторни колички, тъй като живеят във високи райони на града”.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини