България ще загуби от спирането на "Южен поток", смята Домусчиев

България губи от спирането на "Южен поток", но за съжаление в случая България е членка на ЕС и трябва да се съобразява с неговите правила. Това коментира в сутрешния блок на "Нова телевизия" бизнесменът Кирил Домусчиев, който наскоро оглави Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Той посочи, че според него това е добър проект за страната.

Домусчиев съобщи, че още преди месец и половина е имал информация, че Русия обмисля да спре проекта през България, на които тогава той не се доверил. "Но се оказа, че това е било обмислено доста сериозно", допълни той.

"Знаете, че Русия има имперско мислене и често подхожда силово. Ние имаме интерес да разговаряме с Брюксел и с руснаците и да търсим решение, за да се защити националният интерес. В момента не виждам как се защитава той", допълни бизнесменът.

Според него е добро решение не само да се активизира работата по търсене и добив на нефт и газ от местни източници, но и трябва да се разреши добивът на шистов газ.

В момента не само моят бизнес, но всички предприемачи имат нужда от стабилност и устойчивост, от някакви гаранции за предвидимост на бъдещето, коментира Домусчиев ситуацията в страната. "Имаме нужда от правителство, от хора с опит. Без да правя някакви четки на Бойко Борисов, той е човек, който понатрупа опит, показа характер", допълни той.

КРИБ по принцип няма възражения срещу вдигането на минималната работна заплата, защото това ще изкара на светло бизнеси, където служителите се осигуряват на една сума, а реално получават по-голяма, посочи още Домусчиев. Той обаче допълни, че организацията настоява с тази заплата да не се обвързват плащания към бюджета, защото това създава допълнителни тежести за бизнеса.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини