Оборудване за специалните кабинети за над 20 хил.лв. получи смолянско училище

 Оборудване и обзавеждане по успешно разработен проект, получи ОУ “Проф.д-р Асен Златаров“ в Смолян, по повод 130 години от рождението на своя патрон.

Новата мебилировка е от 20 триместни маси и 10 модулни маси, които могат да се комбинират в зависимост от дейностите в кабинета, както и пълно обзавеждане в свежи пастелни цветове, съобразено с изискванията за специализиран кабинет. Училището получи още и 33 модулни шкафа, 90 стола, 24 въртящи се табуретки.

Мебелите са предназначени за пълно обновяване на кабинетите по физика, химия и биология, както и още 2 кабинета за интерактивни дейности.

Реализираният проект е по Национална програма на МОН "Модернизация на материалната база в училище" и е на стойност 21 хил.лв. С тях ще се подпомогнат извънкласните дейности в учебното заведение, което е единственото в община Смолян, с одобрен проект по програмата, уточни помощник директорът Росица Димитрова.

В края на годината педагогическият екип се похвали и с допълнително финансиране към бюджета от 46 914 лв, осигурено от одобрени проекти, с помощта на което се обогатява и обновява материалната база на училището.

В област Смолян има само 7 училища с одобрен проект по програма "Модернизация на материалната база в училище", допълни Димитрова и припомни, че наскоро школото в кв."Райково" получи и 30 таблета за всички преподаватели по проект на програмата на МОН "ИКТ в училище", по която пък едва 5 училища в областта са успели да се възползват ползотворно.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини