„50 години - 50 картини”- юбилейна изложба на Георги Москов

В творбата „Каменно гнездо” („STONE NEST”) художникът Георги Москов се обръща към своите почитатели: „Живеем в паралелни светове, срещаме се в точка на пресичане, срещаме се в точка на обичане, срещаме се във критична точка и разделяме се неразбрани.”

В старинното училище „Свети Георги” снощи бе открита изложба-живопис на Георги Москов. Под званието „50 години-50 картини” юбилейната изложба бе разположена в две помещения. Първата серия картини бяха обединени под името „Състояния”, а втората част бе посочена като „Обективизация на чувствата”. Уредникът на старинно училище Мина Христемова представи художника като бивш, настоящ и бъдещ студент, тъй като той е и преподавател в Софийски университет.

Творецът сподели, че в навечерието на големия християнски празник Рождество Христово е горд да бъде в родния Асеновград. Москов получи поздрави от зам.-кмета Мария Вълканова, архиерейския наместник стафрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев, от своя чичо асеновградския художник Атанас Москов и изкуствоведа Светла Москова.

Изложбата ще остане в старинно училище „Свети Георги” в продължение на два месеца.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ni
    Niki_1418324180
    2 0
    20:54, 11 дек 2014
    Преди всичко трябва да поздравим Мария Вълканова за организацията. Браво Мария, гордеем се с теб. Не е лошо на следващите местни избори да бъдеш кметица на града. Така ще се измие цялата помия изсипана върху партията от проявите на Генов, Караиванов, Шуманов и сие.

Още новини

Последни новини