Спешните медици от Смолян подкрепят здравния министър д-р Петър Москов

Всички екипи на Спшната помощ в Смолянска област подкрепят здравния мнистър д-р Петър Москов, линейките в Смолян имат обозначителни ленти в знак на солидарност с министъра на здравеопазването, дори са готови на стачни действия, обяви фелдшер Ирна Събинова, координатор на националната асоциация на работещите в Спешната помощ в Смолян, цитирана от „Фокус“.

„Подкрепяме напълно д-р Петър Москов, имаме и протестна екларация, която се подписва от всички служители на Филиалите и Центъра за спешна медицинска помощ в областния град“. Събинова обясни, че и екипите на спешната помощ в Смолян са подложени на същите унижения и са ставали жертви на агресия от страна на пациенти, затова са напълно съпричастни с колегите си от страната, а проблемът е повсеместен.

„От години наред говорим за това, обещават ни, че ще получим подкрепа, но нищо не става. Д-р Петър Москов е единственият министър, който застана зад нас, за да ни защити. Досега никой не го е правил. Разговаряла съм с колеги от спешните центрове от цялата страна и всички подкрепят министъра. Ако се наложи да го защитим ще отидем и в София”, каза Събинова.

Спешните екипи често пътуват през нощта до отдалечени и труднодостъпни места, но пристигайки на място се оказва, че става дума за температура или неизискващо спешна помощ заболяване. Друг проблем е продължителното обикаляне и търсене на адрес след подаден сигнал, оказал се в последствие фалшив или пък заради забавянето медиците са посрещнати на нож.

Според Събинова населените места в района са пръснати и на далечни разстояния от Центъра за спешна медицинска помощ, достъпът е труден и те не могат да настояват за охрана, но пък искат трудът има де е оценен и защитен.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини