Цвета Караянчева: Тройната коалиция уволни 43 000 и назначи не калинки, а бръмбъри

Година и половина едно правителство, което беше формирано от БСП, ДПС и златния пръст на „Атака” управляваше и безцеремонно унищожаваше кадри, които в годините бяха направили професионална кариера. Кадри, които нямаха нищо общо с членство в ГЕРБ, но те имаха нещо общо, че управляваха по времето на ГЕРБ и при това управление работеха добре и бяха оставени. 43 000 човека за една година бяха уволнени от Тройната коалиция на БСП, ДПС и „Атака” - хора, с доказана професионализъм, и бяха назначени не калинки, а бръмбари. Това заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на групата на ГЕРБ Цвета Караянчева.
По думите й това са били хора с партийно минало, израснали в партийните централи, партийни величия. „Хора, които могат единствено и само да правят политика, да репресират партийни кадри”, заяви тя.
„Няма да обяснявам какво се случваше, когато трябваше да се уволни някой директор. Непрекъснато беше викан и натискан психологически”, подчерта Караянчева.
Тя припомни как много пъти от парламентарната трибуна е сигнализирала за това, както и че е била направена комисия за уволненията по времето на ГЕРБ, но никой от БСП, ДПС и „Атака” не е искал да се продължи този период.
„В рамките на три месеца, които управляваха те, за да им кажем и ние какво точно се случи”, коментира тя.
„Партийни кадри, които назначихте, вашите бръмбари, направиха така, че за една година България не да стигне дъното, а да стигне под него. Спряха се всички европейски фондове, стабилността на държавата беше приключила”, посочи Цвета Караянчева.
Тя поясни, че сега правителството на ГЕРБ отново трябва да доказва на Европа, че стабилността на България малко, но сигурно се възвръща и по тази причина еврофондовете са започнали да се отварят и размразяват. „Винаги когато управлява БСП и ДПС, имаме проблем с Европа. Сега за един месец резултатите са на лице - започваме да се възползваме от европейската солидарност”, каза още Цвета Караянчева.

Източник: http://www.trud.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини