Линейка се заби в автомивка в Смолян

Линейка на Кръвния център в Пловдив на косъм се размина от погром заради липса на опесъчаване.

Служебният автомобил катастрофира на централното шосе на Смолян, пристигайки по пътя с най-активния автомобилен трафик на входа на града, за да транспортира за Пловдив кръв и пордукти за медицинския център.

На прав участък обаче колата поднесла и се забила в металните ограда на пътя и рекламните табели на автомивка в непосредствена близост.

Инцидентът, който по чудо се размина без жертви, но със сериозни материални щети, е станал около 10.00 часа на ул. “Първи май“ срещу бензиностанция на ОМВ в Смолян. Шофьорът е карал с несъобразена с пътните условия скорост, обясниха от полицията.

Служебният автомобил е със сериозни щети от удара, но шофьорът не е пострадал, допълниха от полицията. За да пребере стресирания водач на ударената линейка, от града под тепетата пристигна друга кола на Кръвния център. И двамата шофьори от Пловдив обаче контрират, че причина за катастрофата е липсата на опесъчаване на заледената и наклонена улица, поемаща цялото движение от западния подход на областния град.

След повече от три часа на място пристигна машина за опесъчаване на фирмата по зимното поддържане, за да обработи опасния участък, видя репортер на СмолянБГвести.нет. Няколко часа движението остана с ограничения, а полицаите пропускаха автомобилите еднопосочно по едната лента.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини