Десетте продукта, които блестят в света на електрониката

Изложението за електроника за широката публика в  Лас Легас, което вече приключи, ще се запомни с десет  тенденции, определящи светът на електрониката за 2015 година, пише БГНЕС.

Телевизия със свръхвисока дефиниция

Гигантски вдлъбнати екрани за панорамен изглед и преди всичко с все  по-висока дефиниция чрез по-специално пробив на формата "4K", с четири  пъти по-високо качество от сегашната  HD. Компаниите за електроника не  пожалиха средства и усилия, за да убедят потребителите да сменят  телевизорите си.

Коли без водач

Големите автомобилостроители показаха в Лас Вегас свръхсвързани  коли, като някои от тях дори не се нуждаят от водач.

Специална похвала за германския Даймлер и неговия напълно автономен   футуристки прототип с обмислено по нов начин вътрешно пространство –  нещо като подвижен салон, където може да се обсъжда, работи или почива,  като се обърне гръб на пътя.

Екологичен транспорт на колела

Успоредно с колите маса нови леки  уреди, с едно  до пет колела,  вдъхновени от скутера, от сегуей, дори от скейборда и  летните кънки,  бяха представени на изложението с амбицията да се наложат като нов  екологичен начин да придвижване в града.

Дрони навсякъде

Изложението за пръв път им отдели посветено на тях място – доказателство  за растящото използване на тези летящи мини апарати без пилот,  първоначално употребявани за военни цели, но които намират растящо  приложение в индустрията, земеделието или  видеото.

Селфита, погледнати отгоре

Писна ли ви да се снимате, като държите  в изправената си  рака  смартфона? Ето една  друга перспектива – от  въздуха, като използвате  вашия дрон автонаблюдател, за да си направите селфи. Или още  телескопична селфи ръка – аксесоар, който спечели успех сред  посетителите на изложението.

Реалността става виртуална

Друга перспектива е онова, което обещават все по-дълбоко потапящите се  технологии. С картини и звук в три измерения по истински от естествените  създаването на виртуални светове все по-малко изглежда като научна  фантастика.

Една от водещите фирми в бранша Окулус тества на изложението  последната версия на своята каска прототип. Като се оставят настрани  очевидните й приложения в киното и видеоигрите, някои още от сега смятат  да я използват в комуникациите, образованието или подготовката на  военни и хирурзи.

Истински преносими свързани инструктори (coachs)

Свързаните предмети вече не се задоволяват да ви броят стъпките или   ударите на сърцето, те съветват спортиста аматьор и  следят  здравословното състояние като осигуряват връзка, например с лекар, и  така играят превантивна роля.

Гривни, часовници, очила: електрониката се превръща в процъфтяваща  "конфекция". Но тя също така все повече се старае да мине незабелязана,  за да  привлече публика извън ексцентриците:  гривни, чиято работа  прилича на тази на истински часовници, или проводници, втъкани направо в  плата.

Чип "копче" Интел

Интел представи нов чип с големина на копче. Наречен Кюри (Curie) той би трябвало да може да се позиционира в дрехите

Роботи с по-човешки образ

Няколко изложители показаха роботи помощници. Но  звездата несъмнено бе  Чихира Айко ( Chihira Aico) – японка по истинска от естествената -  на  Тошиба, чието лице със свръхестествена на вид  кожа има същия израз като  човек: тя говори, пее, усмихва се, мига с очи и има амбицията да помага  на посетителите на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Свързана къща

На изложението бяха представени маса апарати и предмети, предугаждащи   нуждите на обитателите на дома – от звънеца, който  наблюдава  приближаващите се посетители – до електроуреди, които улавят присъствие.


 

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    -
    -
    0 -1
    20:29, 10 яну 2015
    .....на Олимпийските игри в Токио през 2010 г.!!!!!!!
  • 2
    Ц
    Ц
    1 0
    03:20, 12 яну 2015
    2020г. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Питай чиЧ Гошо!
Последни новини