Близките на убития полицай: Не бъркайте мюсюлманите с екстремисти

Близките на полицая, който бе застрелян пред редакцията на „Шарли Ебдо” в Париж, докато патрулира, призоваха хората "да не бъркат мюсюлманите с екстремисти”.

Братът на загиналия 42-годишен Ахмед Мерабет нарече убийството му варварско. Облечени в черно, петима членове на семейството - двама мъже и три жени, дадоха пресконференция след смъртта на Мерабет.

По-малкият му брат Малек заяви, че полицаят, който произхожда от Алжир, се гордеел да защитава страната си и твърдо заставал зад националните принципи за "Свобода, равенство, братство". Ахмед работил за полицията в продължение на осем години.

Кадри от смъртта му шокираха света. Мерабет беше офицер в 11-та бригада на френската столица. Служителят на реда беше убит, въпреки че вдигна ръка в знак на капитулация.

Малек призова хората, които възнамеряват да отмъщават след терористичните атаки във Франция, да не атакуват хора и да не горят джамии и синагоги. Той допълни, че това няма да върне мъртвите или утеши техните семейства.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    На
    на м.отзад
    12 -6
    13:50, 11 яну 2015
    С кого да ги не бъркаме,а а.Не всеки мисюлм.е терори,но всеки терори,е мисюлм.Ко праим тогава,да ги оставим да си разиграват магарето.тая няма да стане.Болестта трябва да бъде изкоренена,ако трябва със сила
  • 2
    Хи
    хитлер
    11 -3
    15:03, 11 яну 2015
    Всеки убит терорист,покрит с свинска кожа.при аллах като свиня
Последни новини