Студовете спукаха школски инсталации,нафтата в ученическите автобуси замръзвала

Авария в парната инсталация, предизвикана от ниските температури наложи затварянето на детската градина в смолянското село Момчиловци. 35 деца ще трябва за седмица да останат по домовете си. Децата са малко, а сградата на детското заведение е твърде голяма и се отоплява само половината от нея.

До края на седмицата фирмата ще приключи работа, а от понеделник детското заведение пак ще отвори врата, коментира секретарят на община Смолян Момчил Николов.

С намалени часове пък работи Шесто основно училище „Иван Вазов” в Смолян, заради спукани тръби на парното. Аварията наводнила кабинета по музика и стаята на помощник директора. „Фирмата реагира много бързо и до 10 ч. сутринта повредата беше отстранена. Причината за теча е старата 35-годишна инсталация, която се поддържа, но е амортизирана”, каза директорката Росица Лакудова.

Студът в смолянско създаде проблем и на училищните автобуси, повечето от тях осъмват със замръзнала нафта. Това пък наложило шофьорите да сипват спирт в горивото.

„За нас е важно, че не е нарушен ученият процес и няма пропуснат дори и един учебен ден”, коментира шефът на Регионалния образователен инспекторат Иван Муцевски.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини