Проверяват може ли да има трета лента по пътя Асеновград-Смолян

Снимка:КРОСС

Агенция “Пътна инфраструктура”(АПИ) пое ангажимент  за обследване на пътя Асеновград – Смолян още през тази година, съобщиха от областната администарция в Смолян.

Проверката касае възможността за разширяване на пътя с трета лента, стана ясно от срещата на областния управител Недялко Славов с председателя на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров. На срещата Славов е поставил и въпроса за рехабилитация на трите тунела по пътя II 86 и желанието му за извършване на ремонт на участъците с двете проблемни свлачища.

Според информация от пресцентъра на областната администрация в Смолян, това е втората добра новина, свързана с Агенция “Пътна ифраструктура” от началото на годината, след решението на Арбитражния съд към Българската търговско- промишлена палата за трите участъка на лот 27 в полза на АПИ.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ab
    abv
    2 0
    19:42, 26 сеп 2016
    Може, но с възможностите на държавата към момента по скоро не може. Ако говорим за по-евтин вариант разширение може да се направи в участъка около Хвойна, защото терена е почти равнинен с леки извивки.В останалите участъци става въпрос за много много пари с които да се правят подпорни стени или да се дълбаят скали от дясната страна в посока Смолян. Ако този път беше в Швейцария вярвайте щеше да бъде направен трилентов и всички по трудни участъци щяха да са в тунели.
Последни новини