25 години политиците правят МВР на маймуна, непрекъснато го вкарват в СРС-бели

25 години политиците правят МВР на маймуна. Тази остра критика към управлението на вътрешното ведомство отправи от ефира на bTV бившият шеф на Национална служба „Полиция" генерал Васил Василев.

Политиците го вкарват непрекъснато в бели - ту едната партия, ту другата, и то все за подслушвания. Американците като позаслушваха целия свят, нищо при тях не се промени, направи паралел за сравнение Василев. Коментарът му бе предизвикан от въпроса подслушва ли се много у нас.

Припомняме, че след обвиненията, че по времето на втория мъж в ГЕРБ Цветан Цветанов се е слушало незаконно и безконтролно, сега във вътрешното ведомство назря нов СРС скандал. Проверките на силовите структури сочат, че 300 дни е текла разработката „Червей", при която в срок над законово установения са прилагани специални разузнавателни средства върху информационния масив на МВР.

Разрешенията за СРС-тата са разписвани от един съдия - шефката на СГС Владимира Янева, срещу която в края на миналата година въстанаха магистратите от най-голямото съдилище у нас с искания за дисциплинарни наказания и отстраняване.

Подслушването е мръсна работа, слушаш неща, които не са лицеприятни, констатира бившият шеф на полицията. С нотка на носталгия той си спомни отминалите трудови дни и пресметна, че работата му е била трудна. Не се спирахме, не се спеше, доволен е все пак той.

Правейки си равносметка, Василев увери, че не би променил нищо в работата си и не съжалява за нищо. Никога не сме работили, за да унищожим на някого бизнеса, да унищожим човек. Твоят бизнес е да си избрал да крадеш и да убиваш, нашия бизнес е да те спрем - това ни беше приказката навремето, припомни си той.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини