Протест в София срещу руската политика

В София се проведе протест срещу Владимир Путин и политиката на Русия в Украйна. Първоначално беше обявено, че привърженици на левицата и хора, подкрепящи политиката на Кремъл ще направят контрапротест на същото място - пред президентството, но такива така и не се появиха.

Хората се събраха спонтанно след призив в социалните мрежи. Инициативата е под наслов "Стоп на кремълската агресия в България!". Те настояват за незабавно прекратяване на руската информационна агресия в България. Прокремълската пропаганда агресивно ни залива от печатни и електронни медии, както и чрез изявленията на определени партийни централи и политици.

Гражданите искат България да отстоява евроатлантическия си избор. Страната ни трябва да бъде лоялен член на Европейския Съюз и НАТО. Събралите се настояват Евросъюза и България да окажат икономическа, политическа и логистична помощ на украинския народ.

Събитието е надпартийно, така че партийни отличителни знаци не се допускаха. Исканията са категорична позиция на правителство, парламент и президент срещу руската пропаганда.

Източник: http://novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини