В Москва разрешиха траурно шествие за Немцов

Властите в Москва разрешиха на опозицията да проведе в неделя траурно шествие в памет на застреляния късно в петък политик Борис Немцов.

Това съобщи съпредседателят на Партията на народната свобода и бивш премиер Михаил Касянов на специалната страница във "Фейсбук". На нея той публикува и копие от разрешителното писмо, в което си вежда, че заявеният брой участници е 50 000. В коментарите от събота обаче се казва, че не изключено в центъра на Москва да се съберат и 100 000 души.

Столичните власти и органите на реда са направили изключение, тъй като по закон заявката за публични събирания се подава поне 10 дни преди провеждането им.

Шествието ще започне в 15 часа местно време (14 часа българско) от метростанция "Китай-город", ще премине под стените на Кремъл и по моста, на който бе застрелян Немцов. Крайната точка е на по-малко от 2 км от началото, но е близо до символичния за опозицията площад "Болотни", където преди 4 години се събраха десетки хиляди, недоволни от начина, по който бе избран за нов мандат президентът Владимир Путин.

"Моля, канете приятели и познати" призовават организаторите.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини