Над 120 машини чистят пътищата в Кърджали и Смолян

Над 120 машини работят за разчистването на пътищата в областите Кърджали и Смолян, а шофьорите задължително трябва да спазват въведените ограничения, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

56 машини, от които 6 роторни снегорина, продължават да разчистват пътищата в област Кърджали. 65 машини работят в област Смолян. Осигурен е достъпът на леки автомобили до общинските центрове в Смолянско. Движението на всички видове моторни превозни средства трябва да се осъществява задължително с вериги.

Продължава разчистването на път III-865 Ардино–Кърджали. Участъкът е пробит и по него вече може да се преминава с високопроходима техника. Пропускат се линейки и други специализирани автомобили. Сериозни затруднения при разчистването му създават постоянно падащите дървета на платното от тежкия сняг. Очаква се до края на деня движението по третокласния път да бъде възстановено, допълниха от пътната агенция.

По път I-5 Хасково-Кърджали товарните МПС трябва задължително да бъдат без ремаркета и полуремаркета. Път ІІІ-507 Манастир–Книжовник–Мост-Кърджали е отворен за товарните МПС. Движението на тежкотоварните автомобили по пътната мрежа в област Кърджали.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини