Увеличава се броят на жертвите от пожара в мола в Казан

Вече единадесет тела са извадени изпод развалините на търговския център "Адмирал", запалил се и рухнал в руския град Казан, столицата на Татарстан.
Пожарът избухна в сряда по обяд и опустоши изцяло триетажния мол с обща площ 4000 квадратни метра.

Възможно е под развалините да се намират до 25 пострадали, предаде ТАСС, цитирайки местните спасителни служби.

Ръководителят на службата за извънредни ситуации Игор Паншин заяви, че самоличността на осем от загиналите вече е установена. Сред жертвите има чужденци, а един от загиналите е 18-годишен юноша.

Пламъците тръгнали от кафене на първия етаж на двуетажната сграда. Възможно е причината да е в електрическата инсталация, се казва на сайта на Министерството на извънредните ситуации на Татарстан, съобщи Лента.ру.

Руините от бетон и стоманени конструкции достигат 4 метра. Спасителите работят на три смени от по 300 души всяка.

Използва се тежка техника: кранове, ескаватори, електрокари. Днес в Казан се очаква да пристигнат още спасители от съседни градове.

Представителят на регионалния център на министерството на извънредните ситуации Игор Паншин каза, че в мола не е имало противопожарна система.

Същевременно първите пострадали бяха изписани от болница, съобщи прессекретарят на Министерството на здравеопазването на Татарстан Айгул Салимзянова, цитирана от ТАСС и "Фокус".

„Към момента на стационарно лечение остават 12 души, като състоянието на трима от тях е тежко, но стабилно“, каза още Салимзянова.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини