Григор Димитров: Бях на ръба, но останах в мача (видео)

Григор Димитров призна, че е почуствал, че може да отпадне в мача с Ник Кириос на турнира в Индиън Уелс.

Българинът спечели драматично след тайбрек в първия и третия сет, а в последната част съперникът му сервираше и за мача.

"Различно е, беше трудно, той сервираше за мача, така че бях на ръба, трудни условия. Беше един от тези прекрасни кортове, беше доста топло, той сервираше добре. Просто трябваше да остана в мача, мисля, че имах добър подход към мача," коментира тенисистът.

"Въпреки че взех първия сет, знаех, че той нямаше да се предаде. Мисля, че в крайна сметка бях по-съсредоточен и използвах грешките по-добре. Честно казано, изобщо не видях, че пада. Но си казах: ок, нека мисля за следващия гейм. В такива моменти е много трудно, може да те разконцентрира, но мисля, че имах добро ниво, знаех къде ще сервира и бях готов на всичко. Нещата се наредиха добре за мен. Ако оставим приказките настрана, това е добра победа, искам да продължавам да побеждавам. Сигурен съм, че това няма да е последният ни мач и тепърва ни очакват много мачове", каза още Димитров.

"Разочаровам се на моменти, но какво мога да направя, трябва да давам напред, да работя по-здраво и да правя това, което мога най-добре, да играя играта. Освен това трябва да съм търпелив, това е много важно за мен в този момент, в който знам, че отново съм на ръба да вляза в топ 10 и да започна да правя големи победи на големи турнири", завърши българинът.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини