Най-големият въздушен кораб се подготвя за дебюта си

Известният като "най-големия въздушен кораб" се подготвя за дебюта си. Airlander 10, разработен от британската компания Hybrid Air Vehicles ще полети в небето по-късно тази година.

През февруари изданието International Business Times написа, че корабът преминава изпитания на двигателя, и че се очаква първият му полет да е през 2015 год.

Airlander 10 е уникална концепция, която обединява аспекти от самолет, хеликоптер и дори дирижабъл.

Дължината му от близо 92 метра, го прави най-дългия кораб в света.Въпреки че е по-бавен от обикновените летателни апарати, Airlander 10 може да пренася големи товари на далечни разстояния много ефективно.

Корабът е способен на "вертикално излитане" като хеликоптер, може да осъществи "конвенционални излитания и кацания", произвежда много малко шум, радва се на отличен разход на гориво и не се нуждае от писта.

Първоначалните планове Airlander 10 да подпомогне наблюдателните операции на американската армия са отпаднали заради съкращения в бюджета. Реализирането на проекта става възможно благодарение на безвъзмездна помощ от Британското правителство, както и на финансиране от частни лица, като Брус Дикинсън, вокалист на групата Айрън Мейдън.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини